Sammenhæng eller Sammenbrud i de udsatte boligområder?

Socialpolitiske paroler og projekter og den levede virkelighedmødes på Folkemødet i retssagsdebat om samfundets fremtid

Den sociale scene, lørdag d. 17. juni, kl. 16-17.30

Under offentlighedens konstante og kontante bevågenhed møder det officielle Danmarks politik på daglig basis den levede virkelighed i udsatte boligområder landet over. I dette møde presser basale spørgsmål om rettigheder, pligter, menneske- og samfundssyn sig på.

  • Står de politisk sanktionerede sociale og fysiske indgreb i boligområderne og de problemorienterede paroler om koncentrationen af sociale problemer, som indgrebene er rundet af, i modsætning til det egentlige liv i boligområderne?
  • Er indgrebene en forudsætning for eller i modsætning til skabelsen af den sammenhængskraft, demokratiske deltagelse og det fællesskab, der er parolernes formålserklæring?
  • Og ligger livet i boligområderne på den anden side allerede inde med løsninger og erfaringer, som kan og bør inkluderes, når samfundets politik udformes?

Det er nogle af de helt basale spørgsmål, der bliver taget op i en retssagsdebat, hvor kerneaktører i spørgsmålet er indkaldt som vidner under de hærdede journalister, Anja Bos og Alexander Wils Lorenzens, krydsforhør.


Debatten organiseres i et samarbejde mellem boligselskabet Domea og er forankret i et forskningssamarbejde mellem Roskilde Universitet og Praxis Cph, der har betydelig erfaring med offentlig dialog. Retssagsdebatten er siden 00’erne blevet anvendt i håndteringen af samfundsmæssige dilemmaer så som normaliseringen af Christiania, kreativ og mangfoldig byudvikling, højhusspørgsmålet i København mm.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close