Siden vores lille opråb dagen efter vedtagelsen af Lov om Lynetteholm, har vi arbejdet på at integrere vores mangeårige erfaringer med byudviklingens konfliktsager her i Praxis Cph. I den løbende sondering af samarbejdspartnere omkring Praxis Cph har vi, sammen med lektor Martin Severin Frandsen fra Roskilde Universitet, udviklet grundlaget for et projekt på tværs af forskning og praksis: Det urbane drama.
I projektet vil vi bringe fælles erfaringer med og viden om demokratiske arenaer i byudviklingen i spil i udviklingen af nye videnskabelige begreber og praktiske tiltag – en naturlig forlængelse af én af konklusionerne i forskningssamarbejdets første produkt, en nyligt offentliggjort artikel: At der i arbejdet med demokratiske arenaer ligger et implicit krav om at tage højde for og påvirke den demokratiske dialog i det bredere, offentlige domæne.
I et forskningsmæssigt perspektiv er det overordnede mål med samarbejdet, gennem udforskning af de seneste årtiers konfliktsager i den københavnske byudvikling, at udvikle et overordnet, teoretisk perspektiv på demokratisk deltagelse og konflikt som grundelementer i, hvad der kan karakteriseres som byudviklingens sociale drama.
Tjek-tjek:
Forskningsprojektbeskrivelsen i kort form
Forskningsprojektet på Roskilde Universitets hjemmeside