GET LOST ­ Et atlas over det (u)mulige København

Billede 22

Hvordan kommunikeres budskaberne fra byens ‘vage rum’ til resten af byen? Som al god urbanitet, så “skal man nok selv have været der”, for virkelig at forstå såvel pointe i som eksistensen af budskaberne. I forlængelse af vores deltagelse i DAC’s Get Lost i 2008, har vi alligevel kastet os ud i den svære kunst i form af bidrag til bogen Get Lost – Et atlas over det (u)mulige København.

Supertankers bidrag

Vores bidrag til atlasset er en tekst om ‘Retten til byen – og de vage rum’, hvor vi udfolder vores blik på det spørgsmål, der er meget oppe i tiden inden for kritiske bybevægelser og urbanisme. Vi kredser om byens ‘vage rum’, som vi yderligere har forsøgt at kommunikere i form af et kort over København. Kortet udgør en fordrejning af flere kendte formater, som alt i alt giver vores porøse bud på, hvilken karakter, spørgsmålet om de ‘vage rum’ har lige nu.

Vi udfolder desuden overvejelserne bag og indholdet af vores iscenesatte årsmøde for Den urbane republik, der bl.a. omfattede en ‘flugt ind i byens positive tomrum. Vores sidste elementer i Get Lost, forfatterdebatterne med Søren Ulrik Thomsen, Jørgen Leth, Jan Sonnergaard og Jonas T. Bengtsson.

Atlasset i øvrigt

Bogen står i fin spænding til den jubilæumsudgivelse for Forskønnelsen, som vi også har bidraget til fornylig. Den udgør en meget sprød og dynamisk formidling af mange af de sociale og kulturelle tendenser, der rør sig i byens urbant eksperimenterende miljøer. Den vågne læser vil finde en lang række synonymer for vores urbane engagement strøet ud på alle sider i ‘atlasset’, fra byens øvrige urbanister. Få et kig i det urbane atlas her og slå så ellers vejen forbi DAC i Strandgade for at få fingrene i det.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close